25 Ekim 2013 Cuma

Kavanoz kapağı süsledim

Bugün de kafama koyduğumu yaptım... Geliştirilmesi gerek tabii, elimde istediğim renklerde fimo da yoktu yeterince, bu kadar oldu. Ama çok da güzel oldu. Kapak kısmını biraz daha kalın kaplarsam daha iyi duracak. Bir de başımın ağrısı olmasaydı da , biraz el izlerimi yok etmeye çalışsaydım iyidi ama bu baş ağrısıyla bu kadar oldu.. :) 

























24 Ekim 2013 Perşembe

polimer kitap ayraçı günü

Bu aralar elimdeki iş bu. Çiçeğin yaprakları eklenecek ve sağ altta bir küçük kuş figürü işlenip bitecek. Aklımdaki, bunu ön yüze koyup bir telefon kılıfı yapmak var. Ama bakalım ne çıkacak. Benim sağım solum belli olmaz. Telefon kılıfı diye başlarım kimbilir ne çıkar sonunda :)




Bir de paket yapmayı denedim dün. Şu cici kağıtlardan neler yapılmaz baksanıza. Tesadüfen, bizim kırtasiyeden aldım ben bu kağıtları fakat çok güzel çıktı şansıma. 




Evimden bir manzara koymadan olmaz :)

 Atölye dolaplarım da temizlendi düzenlendi...

Bugün de biraz polimer dedim. Ve daha önce küçük toplar olarak hazırladığım fakat fırınlamadığım bu çiçekli cicileri düğme yapmaya karar verdim. Paketlemelerde kullanacağım bu düğmeleri.

Ayrıca paketlemelerde kullanmak üzere bu  kalpleri hazırladım.



Veee bugünün "tadaaa" sı bu güzeller... Kitap ayracı yapmak ne zamandır aklımda idi. Pinterest te dolaştım 2 gün bunun için. Ve bu renkli spiralleri yaptım, elimde hazır karışmış birkaç renk vardı, ne yapacağımı bilemediğim. Onları değerlendirmiş de oldum. 






Bunların içinden en beğenilenlerden seri üretime geçeceğim. Bakalım biraz nabız yoklayaym önce. Hangisi neden beğenilecek, hangisi neden beğenilmeyecek. Ondan sonra tutmayın beni... :))

9 Ekim 2013 Çarşamba

Cross Stitch Owl - Bitirdim!

işte size sözünü ettiğim sonbahara yakışır maviş baykuşum...





Bitirdim ve çerçevesine yerleştirdim. Şimdi ona bir yuva bulma zamanı :)


Hoşçakalın...



Kaneviçe dergilerine dair




Kaç gündür yazmak istiyorum, bir türlü olmuyor:( Nedendir bilmem konsantre olamıyorum. Oysa paylaşacak çok şeyim var.. 
Yeni yaptıklarım var, yapmayı planladıklarım var, ve hayalini kurduklarım var. Hepsini anlatacağım sırayla.

 

Bu cici şey mesela; ilk cross stitch yani çarpı işi denemelerimden biri. Aldığım Cross Stitcher dergisinin eylül sayısının içinden çıkan bir kit. Keçe baykuş anahtarlık ama üzerindeki desen gördüğünüz gibi çarpı işi. Nasıl oluyor da çarpı işi keçenin üzerine yani deliksiz bir materyalin üzerine işleniyor derseniz, soluble aida üzerine yapılıyor. Yani plastik gibi şeffaf bir kumaş düşünün, etamin gibi delikli,  onu keçenin üzerine tutturup, istediğiniz deseni işliyorsunuz, desen bitince, keçeyi soğuk suda 10 dakika bekletiyorsunuz ve üzerindeki plastik gibi dediğim şey yok oluyor. Ne görmüş ne duymuş idim, cehaletimi mazur görün, ama büyük güzellik. Bakalım Türkiye de bulanabilen birşey midir. Araştıracağım.


Bu da şu anda üzerinde çalıştığım, birkaç saate bitecek olan çalışmam. Bu da duvar panosu olacak. Bitince resimleyeceğim, şimdilik bu kadar görün, sürpriz olsun bence. Bu da aldığım dergilerden YUMAK Nakış dergisinin, Filiz Türkocağı özel sayısının içindeki bir model. Daha birsürü harika model var. Benden söylemesi, bulursanız kaçırmayın, şimdi yapmayacaksanız bile bir kenarda dursun. 


Bu ise, The World Of Cross Stitching dergisinin 207. sayısından... Sıradaki projem. Boofle mış adı... Uzun kararsızlıklardan sonra kendisine karar verdim. Bu bitince de yılbaşı temalı öyle şirin şeyler var ki, onlardan yapacağım.  

Bu dergiler Türkiye de maalesef çok pahalı. Ben bundan sonra digital ortamda kullanacağım bu dergileri. Hepsini ipad de apple store da bulmak mümkün ve fiyatları çok daha uygun. İlle de dergi elimin altında dursun, hem göreyim, hem dokunayım, hem koklayayım demiyorsanız, bence en mantıklısı digital ortamda almak.




Bu arada tabii ki tığsız günüm geçmiyor. Bu mavi bebek battaniyem bitti, misler gibi oldu. Yapılışı için talep olursa yayınlayacağım. Fotoğraflar hazır. Bakayım bir nabız tutayım dedim, isteyen olursa belirtsin ki ona göre hazırlayacağım . 



Bu da son derece çabuk yapılan bir model, hani bir bölüm dizi seyrederken yapabilirsiniz. Ben snood olarak yaptım. Yani boyuna giyilen atkı. Mevsim kışa girerken faydalı olacak. Hani bir hediye de yapabilirsiniz. Hem baylar için hem bayanlar için. Ben yapılışını buradan öğrendim. Bebek battaniyesi olarak yapılmış, harika da bir anlatımı var. Bence denemelisiniz.


Hepinize güzellikler diliyorum... Güzellik sizin için her ne ise... O güzellikler bulsun bizi...