10 Ocak 2014 Cuma

Tığ ile çiçekler yapıyorum, haydi beraber


Bir romantik tığ işi çiçek yapmayı bilsem keşke diyenler var biliyorum (: onun için çok kolay bir çiçek tarifi veriyorum bu gece...Canım uzuun uzuun bi işler yapmak istemediğinde, ben bu daisy leri renk renk boy boy yapar dururum. Sonra bir proje gelir önüme, nasıl tamamlasam derken; bu daisyler de konacakları yeri bulurlar.

Elinizdeki artık ipleri değerlendirmek için de çok iyi bir yoldur , buda, geri dönüşüm bir nevi. Atmayalım, değerlendirelim yani(:

1) 6 zincir çekiyoruz

 2) İlk zincire batarak, ipi alıp, ikisinden birden çıkıp, halkayı oluşturuyoruz.

3) 3 zincir çekiyoruz - bu papatyanın ilk yaprağının 1. direği oldu. Her yaprak için 4 direğimiz olacak. 1. direk 3 zincir

4) ikinci direk için  ; ipi dolayıp,

5)orta halkaya batarak, ipi alınca tığda 3 ilmek oluyor. Her seferde 1 çıkarak 3 seferde bitiriyoruz . İkinci direk ile aynı şekilde 3. direk de yapılıyor.

6) Şimdi yine 3 incir çekiyoruz - (bu 4. direğimiz olacak.) bu direği orta halkaya batarak ve ipi alıp ikisinden birden bir seferde çıkarak aşağıya sabitliyoruz.

7)Aynı sıralamayla yani 3 numaradan başlayarak buraya kadar tekrar ederek, 5 yaprak yapıyoruz.

8)Bu da "ta daaaa" fotosu. Yani bitmiş hali (:

 İsterseniz daha kalın bir iple, ve daha kalın bir tığla aynı motifi bir kez daha yapıp, üst üste koyarak kullanabilirsiniz. Mesela pazardan aldığınız düz renk bir şapkanın üstünde, yada kız çocuğunuzun çorabının kenarında, yada düz örgü ile ördüğünüz bir battaniyeye serpiştirebilirsiniz.


 Üstlerine çeşit çeşit boncuklar yerleştirebilir, düğmelerle veya pullarla süsleyebilir, sade haliyle kullanabilirsiniz. Hayal gücünüze kalmış..



Sağlıkla ve Sevgiyle kalın.

Biz H3N2 ile hayatımıza devam ediyoruz, daha iyiceyiz. Merak edenlere haber vereyim; diyet devam ediyor, yürüyüş de (:










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder