10 Kasım 2012 Cumartesi

Cozy Cozy




Birşeyler tasarlarken heyecanlanıyorum, hemen hızlı hızlı yapıp, sonucu görmek için sabırsızlanıyorum. O yüzden nefes almadan yaparım ben işlerimi. Ama artık, tasarladıklarımı sizinle paylaşmak, sizleri de içinizi ısıtacak sıcacık işler yapmaya teşvik etmek için yavaş gitmeliyim. Sakin sakin yapmalıyım ki, her adımı anlatabileyim. Biraz zor olacak alışması ama ısınıyorum. 

Daha öne ıslak keçeleme yöntemi ile hazırlayıp bir kenara koyduğum bu çift taraflı keçe kumaş parçasını, sihirli dokunuşlarla bir cep telefonu kılıfına dönüştüreceğim. İşte başlıyoruz. 


Keçe iğneleri, keçe fırçası, makas hazır.


Keçe iğnesi ile birleştireceğim kumaşı. Dikişsiz, sadece iğneleyerek kumaşın iki yüzünü birbirine sabitleyebilirsiniz. İşte böyle. 


Yan tarafı bitince altını da birleştiriyoruz. Bu keçe iğnelerini elinize ilk defa aldığınızda aman dikkat, battı mı fena acıtır. Söylemedi demeyin.


Tekli iğne bir kenara konuldu, şimdi 7 tane iğneyi birden kullanmanıza olanak veren bu keçe iğneleme aleti devrede. Daha geniş alanları keçeleştirmek için bunu kullanıyorum.


Şimdi telefon kılıfı ana hatlarıyla hazır. İçine telefonu koyduğunuzda geri çıkarmak için kullanacağımız bu kurdele buraya dikilecek. Böylece telefonu çıkarmak için, bunu çekeceğiz dışardan sadece.


Bir de kılıfın ağız kısmını keçe iğnesiyle keçeleyerek düzeltiyoruz.


Şimdi sıra o kurdelenin ucunda kullanacağımız dekoratif bir şeyler bulmakta. Atölyemin diplerine köşelerine daldım ve elimde bu iki tığ ile yapılmış çiçek ve bu yeşil taş ile çıktım. Büyük çiçeğin üstüne küçük olanı diktim ve ortaya yeşil taşı silikonla yapıştırdım. Yeşil kurdeleye arkasından dikerek birleştirdim.


Bu detay arkadan kötü duruyordu ben de bir yuvarlak hazır keçe parçasını kenarlarını bu şekilde dikerek muntazam bir şekle soktuktan sonra, çiçeğimi bu parçaya silikonla yapıştırdım.


Ta daaaaa.....  :) 


Artık telefonum emin ellerde :) Şimdi bu yayını girer girmez atölyeme çıkıyor ve geçenlerde gördüğüm, bu kez hazır keçe parçalarıyla yapılacak, renkli, eğlenceli bir cep telefonu kılıfı projesine daha başlıyorum. 

Ben iflah olmam.. :)

2 yorum:

  1. Harika tam zevkime gore...yesim hanim islak keceyi yunden yaptiniz degilmi. Bu arada hazir kece islansa kecelesip kotu bir goruntusu olmuyor demi. Canta gibi yikasak falan ne olur...?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğba Hanım, merhaba :) ıslak keçeleme yöntemi keçenin ham halinden yapılıyor. Hazır keçeyi sadece nemli bezle silebilirsiniz fakat, yıkamak veya ıslatmak doğru değil. Hazır keçeler ıslanınca tüylenme yapar, topaklanma yapar. O yüzden nemli bezle silerek temizlemek daha doğru olur.
      sevgiler

      Sil