16 Aralık 2012 Pazar

Haftasonu Projesi; Yine Granny Square

24 saat bana yetmiyor bu aralar. Yapmak istediğim o kadar çok şey var ki, yetiştiremiyorum, üzülüyorum. Her gördüğümü yapmak istiyorum, hem örmek, hem dikmek, hem keçe, hem kumaş, hem kitap okumak, hem müzik dinlemek, hem kocam, hem oğlum, hem ailem, hem dostlarım, herşeye vakit bulmak istiyorum. Aslında bir yandan da seviniyorum ve şükrediyorum. Yapacak çok şeyin olması güzel, güzel çünkü hayattan beklentin, umudun, hayallerin, keyiflerin var demektir. Başarınca mutlu olduğun işler güçlere sahipsen şanslısın demektir. Hayattan keyif alıyorsun, hayatın tadını çıkarıyorsun demektir. Benim için öyle en azından.

Ben böyle deyince, aman ne güzel başka derdi yok demek ki diyenler de oluyor tabii. Ama aslında bilmiyorlar ki, insanın hayati uğraşlarının dışında kendine keyif veren işleri olması, başka sıkıntısı yok demek değildir. Hayat bütün yüküyle sırtımda da olsa benim, yine de kendimi mutlu edecek uğraşlarım vardır. Ve o yükler böylece hafifler. Hayata karşı dik durmak ve hep gülümsemek, hiç derdin yok demek değildir kısacası. 

Benden naçizane bir tavsiye; hayatı ciddiye alın, kendinizi de.... 






Bu da bu hafta sonunun projesi. Adı "granny square" olunca, bir granny ye hediye edilecek olması; onu hemen bitirilmesi gereken işler listesinin en başına çıkarıveriyor. Birtanecik anneanneme örmüş sevgili Asucuğum, ben de birleştiriyorum bu harika hırkayı. Anneannemin üstünde de fotoğraflarım inşallah :)


Sevgiyle kalın...

6 yorum:

  1. A lot of beautiful things on your blog!

    YanıtlaSil
  2. izleyici butonu eklerseniz sizi takibe alırım,,Blog içeriğiniz çok hoş,emeklerinize sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. izleyici butonu ekleme işini hemen halledicem. teşekkürler.

      Sil
    2. Merhabalar siteniz gercekten cok guzel icim acildi diyebilirim. Bu granny squre icin ne tür bir iplik kullaniyorsunuz acaba? Sakincasi yoksa paylasabilir misiniz?

      Sil
    3. merhaba, beğenmenize çok sevindim. Granny için aslında çok da standart bir ip veremem. Ancak çok kalınlardan kaçının, hoş durmaz. Orta incelikte ipler tercih etmeniz yeterli, gerisi zevkinize kalmış. Sevgiler :)

      Sil