20 Ekim 2014 Pazartesi

Yeni kreasyonumun nadide parçaları; bardak altı, supla serisi

Döndüm... Uzun zaman olmuş yazmayalı bunun suçlusu ise kesinlikle instagram. Orada paylaşım yapınca , hem de uzun uzun yazma imkanı da olunca, blog ikinci plana atılıvermiş. Bir de baktım ki aylaaar olmuş uğramayalı. Ama tam dönüyorum artık. Daha fazla blogumu boşlamak yok. Güzel işler, güzel yazılarla dönüyorum. 

Güzel işlerimin başında 2014-2015 kış sezonu için hazırladığım kreasyonumun 1. parçası ile başlıyorum bugün :))) Nasıl da havalı giriş yaptım, kendimi podyumlarda hissettim birden..

Neyse benim için bu kez yılbaşı için yaptığım hazırlıklar bir kreasyon yaratmaktan farklı değildi. Kim ne der bilmem ama ben bir blog yazarı olmanın dışında kendime bir de tasarımcı , elişi tasarımcısı ünvanını layık gördüm. :) İtirazı olan?? Yok mu?? Tamam. Oldu işte.

Yeşim Büyüközer
Blog Yazarı ve Elişi Tasarımcısı

Evet bir şeyi oluşturmaya başlamak ve seri üretime geçmek gerçekten öyle evde oturup pinteresti karıştırmakla bir model bulup hoop onu yapıp ortaya çıkartmakla olmuyor. Orada gördüğünüz her ne ise kullanılan malzeme farklı, sizin elinizde duruşu farklı, ipi farklı, örenin eli farklı... Hepsi denemekle oluyor. Uzun araştırmalar sonunda ve tabiiki keyfime göre beğenime göre, bu modeli beğendim örneğin. Bir bardak altı, supla serisi yapmaya karar verdim. Yemeyi ve çay/kahve keyfine oldukça önem veren biri olarak, tam kendimi de yansıtan bir ürün seçtim:) Sayısız model denedim, kendi elime hangisi rahat geliyor, gözüme hangisi güzel geliyor, hangi iple daha güzel düşüyor, hangi tığla daha iyi, maliyeti nasıl  düşürürüm, nasıl bir orijinallik kazandırabilirim... Günlerce haftalarca yaptım söktüm, o ipi denedim, öbür tığı denedim, farklı şablonlar denedim. Yaptıklarımı kullandım, yıkadım, ütüledim. Bu da önemli, yıkamaya geliyor mu, kullanımı pratik mi... Ve sonunda bu bardak altı, supla serisini kış kreasyonuma almaya karar verdim. Sonrası ise üretim. Veee işte ortaya böyle güzel şeyler çıkarınca da keyif... Ve bunlar dükkana girmeden talepler gelmeye başlayıp satılınca da keyif üstüne keyif :))

Yapmak isteyenler için yakın plan da çektim. Eminim biraz tığ işinden anlayanlar modeli çözebilecektir. 2li ve 3lü trabzan bloklarından oluşuyor bir model. Muntazam bir arttırma ile tam yuvarlak elde ediliyor. Diğer model biraz daha ajurlu; ortası çiçek, arttırarak bir motif oluşuyor. Uçlarında da iki model kullandım. Biri klasik yaprak yaprak doldurma diğeri ise 5 yapraklı minik çiçekler. İkisini de çok beğendim. Tabii yılbaşı serisi olunca kırmızı ve yeşil de kullandım bir modelde. Umarım siz de beğenirsiniz. :)

Şimdi sizi bu görsel ziyafetle başbaşa bırakıyorum. Doya doya bakın resimlere, isteyenler buyursun modelini alsın ve hemen işe koyulsun. Yok ben uğraşamam bununla ama çok da sevdim benim de olsun, yada eşe dosta yılbaşı hediyesi yapsam diyenler de bir mail atsın yesiminatolyesi@gmail.com' a. Konuşalım :) 
Zet.com daki dükkanıma da bugün yarın girecek bu ürünler. Arzu edenler oradan da alabilirler. 
Biliyorsunuz markam "crafty" .  Buradan ulaşabilirsiniz dükkana...










Yeşimin Atölyesinden Sevgiler...

4 yorum:

  1. çok güzeller.. bayıldım renklerine... bu arada hoş geldiniz...

    YanıtlaSil
  2. Cok guzellll. Bu suplalar ne amacli yapiliyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. küçük olanlar fincan altında, bardak altında sunum amaçlı kullanılıyor. Büyük olan suplalar ise tabak altı olarak.
      sevgiler

      Sil