4 Mart 2014 Salı

Ne okuyorum??

Elif Şafak'ın Siyah Süt adlı romanı buldu beni... Beni o buldu diyorum, çünkü çook eskiden aldığım ama nedense okunmamış bir romandı. Üzerine 3 ev değiştirdim, bir sürü kitap eledim, dağıttım yıllar boyunca, onu vermemişim. 

Bu hafta elimdeki kitap bitince kütüphanemin karşına geçtim, ne okusam diye. Niyetim okuduğum birşeyi tekrar okumaktı ki çok severim yıllar sonra aynı kitabı okumayı. Farklı bir tat verir insana, geçen yıllar kitaba bakışınızı da değiştirir çünkü. Velhasıl Siyah Süt geliverdi elime. Nasıl keyifle okudum anlatamam. Kadın hallerini, annelik hallerini, kadın yazarlık, çalışan annelik, kadının rollerini anlatan bir roman. Ve baby blues da denilen, loğusa depresyonu durumu ile çıkıyor roman yola. Ben de bu depresyonu layıkıyla yaşamış bir anne olarak, o hallerimi hatırlayıp, gülümseyerek okudum çoğu yerlerini. Ama en önemlisi düşünerek okudum hepsini. Bir kadın olarak ne çok haller barındırıyoruz içimizde , okudukça şaştım :) Anne olmak, sadece anne olmayı mı gerektiriyor, hem anne, hem yazar, hem yönetici, hem herhangi bir işte çalışan, hem eş, hem kadın, hem entellektüel, hem o , hem bu olunamıyor mu? Yoksa olunuyor mu?  Elif Şafak'ı oldum olası severim zaten. Bu romanını da çok lezzetli buldum. Okumamış olanlara öneririm şiddetle. 

Bir de, bu romandan sonra hemen Sevgi Soysal ın Tante Rosa sını okuma isteğini uyandırdı bende Elif Şafak. Birçok başka roman ve kadın yazardan da bahsettiği için, hepsini de merak ettim aslında ama sırada Sevgi Soysal var :) 




Atölyede işler var tabii , devam eden; bir kere şu battaniyemin ipleri bittiği için yarım kaldı. Hemen iplerin devamını almam lazım. Ayrıca bu granny square lerin, birleştirilmesi ile ilgili tutorial bekleyenler var. Unutmadım, yarın öbür gün hazır olur. Onunla ilgili güzel bir post hazırlıyorum :)




Bir de şu amerikan servisleri bekliyor dikiş makinamın yanı başında. 



Bunlar bitenler. Çok cici oldular. Hemen dükkana girecekler.



Canım kil de yapmak istiyor bu aralar. Geçen gün bir broş yaptım mesela. Güllü broş. Biraz daha uğraşmak istiyorum killerle.




 Sevgiyle kalın, kitapsız kalmayın, uğraşsız kalmayın :)




2 yorum: